Hebrejski program2017-10-30T14:04:54+00:00

Hebrejski program

Cjelokupna struktura TaL – AM programa temelji se na aktivnom, praktično orijentiranom konceptu upotrebe što više osjetila. Program je koncipiran tako da učenici znanja stječu iz više raznovrsnih izvora, kao što su sami udžbenici, ali i dodatna literatura, audio i video materijali, posteri te pripremljene igre. U svojoj literaturi (u “malenim” i “velikim” knjigama) učenici prate istu skupinu likova. Nju, osim samih fiktivnih učenika, čine i odrasle osobe iz njihovih životnih okruženja.

Autori su se potrudili svojim likovima dati određenu životnu pozadinu te tako izbjegli jednodimenzionalne likove čije predvidljive uloge u lekcijama učenje može relativno brzo učiniti zamornim i nezanimljivim.

S druge strane, likovi fiktivnih učenika rastu zajedno s onim pravim, stvarnim učenicima koji uče po navedenom programu te zajedno s njima prelaze iz razreda u razred i proživljavaju iste obrazovne trenutke. Tako je postignuta olakšana identifikacija učenika s likovima koji ih vode kroz pojedine točke programa.

Pojmovi vezani uz gramatiku jezika javljaju se tek u nastavnom programu viših razreda osnovne škole, pa se gramatičko znanje učenika zaokružuje tek pred sam kraj osnovnog obrazovanja, što je u skladu sa spoznajama koje smo stekli o razvojnim stupnjevima osvješćivanja gramatike kod djece.

U školskoj godini 2017. / 2018. uveli smo iTaLAM, novo multimedijsko okruženje za učenje koje se temelji na uspješnom TaL – AM programu.