Riječ ravnatelja2019-09-17T09:09:58+00:00

Obrazovanje nije slučajnost, ono je proces!

Dobrodošli na web stranicu privatne osnovne škole Hugo Kon s pravom javnosti.

Privatna osnovna škola Hugo Kon je visoko kvalitetna obrazovna ustanova, ponosna na svoje multikulturalne raznolikosti i razinu izvrsnosti koju postiže. Osnivač škole je Židovska zajednica Bet Israel iz Zagreba. Škola je sekularna i otvorena svima, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Sustav vrijednosti koje promičemo zasnovan je na drevnom filozofskom konceptu judaizma – Tikkun Olam – što znači stvaranje boljeg svijeta za generacije koje dolaze iza nas. Vjerujemo da je to univerzalni cilj kojem svi težimo.

Predano smo i uspješno gradili zajednicu učitelja i nastavnika koji su usmjereni na izgradnju i razvoj jedinstvenog puta svakog djeteta, ali su pritom i sami doživotni učenici. Ponosni smo na činjenicu da smo stvorili posebno odgojno i obrazovno okruženje u kojem se postiže uspjeh na akademskom ali i socijalnom, emocionalnom i fizičkom razvoju svakog djeteta. Na taj način pokušavamo usmjeriti našu djecu da razviju kritičko mišljenje, empatiju, socijalnu inteligenciju, skromnost i sportski duh te da postanu neovisni mislioci koji će sačuvati radoznalost i želju za cjeloživotnim učenjem.

Naš cilj i misija je razviti i potaknuti one segmente u kojima će učenik u okvirima svojih mogućnosti postići najbolje rezulate zahvaljujući jedinstvenom obrazovnom okruženju, kulturnim raznolikostima i visokim etičkim vrijednostima. Rezultat takvog pristupa i rada je zadovoljno dijete s velikim samopouzdanjem i osjećajem sigurnosti.

Pritom nam je jednako važno naučiti djecu da poštuju i uvažavaju druge i drugačije, da budu tolerantni i otvoreni, da postanu građani svijeta i 21. stoljeća koje se pred njima otvara. Vjerujemo da ih to čini bogatijima i slobodnijima, perspektivnima i spremnima za izazove suvremenog društva u kojem živimo.

Uz pripadnike židovske zajednice, učenici naše škole pripadnici su različitih nacionalnih, društvenih i vjerskih skupina te možemo slobodno i s ponosom reći da smo prema sastavu učenika svijet u malom.

Svaki učitelj, nastavnik, učenik, roditelj ili staratelj pridonosi životu i razvoju naše škole. Zajednica je ključna riječ – onoga trenutka kada odaberete Osnovnu školu Hugo Kon kao mjesto odgoja i obrazovanja vašeg djeteta, odabrali ste i zajednicu u koju je čitava vaša obitelj dobrodošla i čiji je član postala.

Bit će nam drago da nas posjetite i upoznate. Radujemo se svima, kako novim učenicima i roditeljima, tako i svima koji nas žele upoznati.

Sanja Petrušić Goldstein

v.d. ravnatelja